Prosero Security Group förvärvar AB Norrskydd

Prosero Security förvärvar AB Norrskydd med etableringar i Härnösand, Örnsköldsvik, Umeå, Lycksele och Skellefteå.

Norrskydd erbjuder pålitliga och smarta säkerhetslösningar. Det innefattar produkter, tjänster, konsultation och serviceavtal inom bland annat passersystem, lås, larm, kameraövervakning, värdeförvaring, brandlarm, jalusi, galler, dörrautomatik och utrymning.

Vi tror det ges stora möjligheter för bolaget och dess anställda att tillhöra Prosero. Vi kan växa vidare och ytterligare stärka Norrskydds position på marknaden i Norra Sverige, säger Gunnar Ekström, styrelseordförande i Ekström Invest AB.

Vi har följt AB Norrskydd en längre tid och vi ser mycket positivt på framtiden för bolaget. Genom förvärvet av Norrskydd stärker Prosero sin position i en attraktiv region där vi tidigare inte haft lokal närvaro, säger Ragnar Thulin vid Prosero Security Group.

Prosero är norra Europas ledande leverantör av teknisk säkerhet med lång erfarenhet i branschen och stark lokal förankring på över 130 platser i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

Prosero består av lokalt ledande säkerhetsverksamheter som förenar det mindre företagets närhet och snabbhet med den stora säkerhetsgruppens trygghet och digitala kunnande. Prosero tillhandahåller kompetens och levererar den ledade säkerhetstekniken anpassad för varje kund och applikation. Tjänsteerbjudandet inkluderar rådgivning, integration, drift, underhåll, service och övervakning av larm, passersystem, kamerasystem, lås och brandsäkerhet. Den samlade omsättningen uppgår till över SEK 3,5 miljarder.